Vijesti
Indija: Policija na mjestu zločina ubila osumnjičene za silovanje i ubistvo Komesar policije Hajberabada VC Sadžanar rekao je za Bi-Bi-Si (BBC) da je policija odvela optužene na mjesto zločina da se rekonstruiše šta se dogodilo
#

Indijska policija saopštila je danas da su iz vatrenog oružja za vrijeme rekonstrukcije zločina silovanja ubili četvoricu muškaraca osumnjičenih za silovanje i ubistvo žene u južnoj Indiji.

Njih četvorica su bili u pritvoru i nisu bili zvanično optuženi za bilo kakav zločin.

Oni su rano jutros odvedeni na mjesto zločina, gdhe se sumnjalo da se dogodilo silovanje i ubistvo, kao i na mjesto gdje je spaljeno tijelo žrtve na udaljenosti od oko pola kilometra, rekao je Šridharan, zvaničnik iz kancelarije komesara policije.

Komesar policije Hajberabada VC Sadžanar rekao je za Bi-Bi-Si (BBC) da je policija odvela optužene na mjesto zločina da se rekonstruiše šta se dogodilo. 

Policija je pucala na njih kada su pokušali da ugrabe pištolje policajaca i pobjegnu, rekao je on.

Tom prilikom dva policajca su povrijeđena.

Izgorjelo tijelo 27-ogodišnje žrtve pronadjeno je prošle nedjelje pošto je nestala prethodne noći. 

Pronalazak tijela je izazvao bijes i proteste širom Indije zbog navodne neaktivnosti policije.

Na vijest o tome da su osumnjičeni ubijeni, oko 300 ljudi okupilo se na mjestu zločina u Šadnagaru, gradu u državi Telangana oko sat jugozapadno od Hajderabada, da hvale policiju zbog ubistva osumnjičenih.

U Nju Delhiju su, međutim, neki posmatrači osudili policijsko ubistvo. 

"Ovaj tip pravde je lažan. Njihova ubistva su da nas zavaraju i prekinu naše zahtjeve za odgovornost od vlade, pravosuđa i policije, i za dostojanstvo i pravdu za žene. Tražimo da se ovo detaljno ispita", rekla je sekretarka Sveindijskog naprednog udruženja žena Kavita Krišnan.

Poslanica indijske vladajuće partije Baratija Džanata, bivša ministarka Maneka Gandi optužila je policiju da preuzima zakon u svoje ruke.

"Oni bi svakako na sudu bili osuđeni na vješanje. Ako ćete ubiti optužene prije bilo kakvog sudskog procesa kakva je svrha imati sudove, zakone i policiju", pitala se ona.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.