Vijesti
Indija: U martu bez posla ostalo još oko sedam miliona ljudi Stručnjaci navode da će epidemija i dalje negativno utjecati na ekonomiju u maju zbog ograničenja i zabrana u Indiji, gdje se svakodnevno bilježe stotine hiljada novozaraženih
#

U Indiji, koja je jedna od zemalja koje su najviše pogođene pandemijom koronavirusa, u martu je bez posla ostalo još najmanje sedam miliona ljudi, javlja Anadolu Agency (AA).

U zemlji, u kojoj je nezaposlenost porasla zbog zabrana uvedenih zbog COVID-19, samo u martu bez posla je ostalo najmanje sedam miliona ljudi.

Stručnjaci navode da će epidemija i dalje negativno utjecati na ekonomiju u maju zbog ograničenja i zabrana u Indiji, gdje se svakodnevno bilježe stotine hiljada novozaraženih.

Prema podacima Indijskog centra za nadzor ekonomije, stopa nezaposlenosti u Indiji porasla je sa 6,5 posto u februaru, na 7,97 posto u martu.

U protekla 24 sata u Indiji je potvrđeno 368.147 novih slučajeva zaraze koronavirusom, čime je broj zaraženih od početka pandemije u toj zemlji povećan na 19.925.604.

Ministarstvo zdravstva Indije saopćilo je da je u proteklom danu od posljedica zaraze koronavirusom preminulo još 3.417 ljudi, čime je bilans smrtnih slučajeva u toj zemlji povećan na 218.959.

Indija je među zemljama koje su najteže pogođene pandemijom COVID-19 i trenutno ima 3.413.642 aktivno zaražene osobe.

Krajem prošle i početkom ove godine Indija je zabilježila značajno poboljšanje epidemiološke slike pa je 1. februara u toj zemlji potvrđeno nešto više od 8.500 slučajeva zaraze.

 

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.