Vijesti
Iran: Broj umrlih od COVID-19 premašio 17.000 Glasnogovornica Ministarstva zdravstva Irana Sima Sadat Lari saopćila je da je u posljednja 24 sata u toj zemlji od posljedica infekcije COVID-19 umrlo 208 osoba, a da je potvrđeno 2.685 novih slučajeva zaraze
# Anadolu Agency (AA)

U Iranu je od posljedica zaraze koronavirusom umrlo još 208 osoba, odnosno ukupno 17.190, javlja Anadolu Agency (AA).

Glasnogovornica Ministarstva zdravstva Irana Sima Sadat Lari saopćila je da je u posljednja 24 sata u toj zemlji od posljedica infekcije COVID-19 umrlo 208 osoba, a da je potvrđeno 2.685 novih slučajeva zaraze.

Time je ukupan broj umrlih u toj zemlji povećan na 17.190, a zaraženih na 309.437, od kojih se 4.089 nalazi u kritičnom stanju.

Prema riječima Lari, od posljedica infekcije dosad su se oporavile 268.102 osobe, a od početka pandemije na prisustvo koronavirusa obavljeno je više od 2,5 miliona testiranja.

Lari je kazala da je broj pokrajina koje su proglašene crvenom zonom, odnosno područjem visokog rizika, smanjen sa 15 na dvije, a radi se o Mazandaranu i Lorestanu.

Dodala je da je i grad Kom također proglašen rizičnim područjem zbog trenutne epidemiološke situacije.

Iranski predsjednik Hassan Rouhani izjavio je u subotu da će se u toj zemlji provoditi restriktivne mjere protiv globalne pandemije koronavirusa sve dok se ne pronađe efikasna vakcina.

Nakon sastanka Odbora za borbu protiv pandemije koronavirusa u Teheranu, Rouhani je poručio da će svi oni koji je budu poštovali mjere biti identificirani i kažnjeni.

Istakao je također da su rezultati o epidemiološkoj situaciji koji su predstavljeni na posljednjem sastanku dosta obećavajući.

"Deset pokrajina koje su se našle u teške uvjetima prethodnih sedmica danas su dosegnule vrhunac. Nadam se da ćemo imati stabilniju i mirniju situaciju u narednim danima", rekao je iranski predsjednik.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.