12.7 C
Sarajevo
29.03.2024

Uposlenik u sjedištu NATO-a pozitivan na koronavirus

Potvrđeno je da je jedan uposlenik koji radi u NATO-ovom sjedištu u Bruxellesu pozitivan na koronavirus COVID-19, saopćeno je danas iz NATO sjedišta u Bruxellesu.

Član osoblja vratio se s odmora na sjeveru Italije, osjećao se slabo krajem protekle sedmice, a testiran je zbog pojave simptoma nalik groznici.

– Uposlenik je trenutno kod kuće u samoizolaciji. Nekoliko minuta nakon primitka rezultata obaviješteni su svi kolege koji rade neposredno s njim – navedeno je u saopćenju. 

- OGLAS -

Od prošle sedmice rade od kuće i ta praksa će se nastaviti. Svo osoblje NATO-ovog štaba također je obaviješteno o potvrđenom slučaju. NATO kontinuirano prati situaciju i poduzima sve potrebne mjere.

Kako bi se osigurala sigurnost osoblja i posjetitelja, NATO je već poduzeo preventivne mjere u svom sjedištu, na temelju uputa Svjetske zdravstvene organizacije, kako bi umanjio rizik od daljnjeg širenja zaraze.

Te mjere uključuju privremenu obustavu putovanja određenih dužnosnika, poticanje uposlenika na rad od kuće i privremenu obustavu grupnih posjeta NATO štabu u Bruxellesu.

– U kontinuiranom smo kontaktu s belgijskim vlastima. NATO poduzima sveobuhvatne mjere i planove koji osiguravaju kontinuitet naših osnovnih operacija –  saopćeno je sjedišta NATO-a.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA