Vijesti
Iranku uhapsili jer je jela u kafiću bez hidžaba Na internetu se pojavila fotografija nje i njezine prijateljice kako jedu u kafiću u Teheranu bez hidžaba
#

Iranska policija uhapsila je ženu nakon što se na internetu pojavila fotografija nje i njezine prijateljice kako jedu u kafiću u Teheranu bez hidžaba, kazala je jučer njezina porodica.

Fotografija je počela kružiti internetom u srijedu, a na njoj se vide dvije žene kako doručkuju u kafiću koji je, kao i većina kafića u Iranu, tradicionalno pod pokroviteljstvom muškaraca.

Jednu od žena na fotografiji, Donyu Rad, je ubrzo nakon toga uhapsila policija. CNN je razgovarao s njezinom sestrom koja je rekla da su sigurnosne agencije kontaktirale Donyu i pozvale je da objasni svoje postupke.

- Uhapsili su je nakon razgovora. Prvo par sati nismo imali nikakve vijesti od nje, a onda me Donya kratko nazvala i kazala da su je stavili u odjel 209 zatvora Evin - rekla je njezina sestra.

Teheranski zatvor Evin poznat je po teškim uvjetima, u njega režim stavlja političke disidente te je namijenjen isključivo za zatvorenike za koje je odgovorno iransko Ministarstvo obavještajne službe.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.