12.7 C
Sarajevo
28.03.2024

Hrvatski rukometaš suspendovan zbog pozitivnog testa na kokain

Hrvatski rukometaš Josip Maršan suspendovan je nakon što je pao na dopinškom testu koji je proveden 2. marta, a danas je Hrvatski zavod za javno zdravstvo potvrdio da je igrač Umaga bio pozitivan. I to na kokain, piše Index.

”Rukometašu Josipu Maršanu, nakon dopinškog testiranja provedenog 2.marta 2019. na Prvenstvu Hrvatske u rukometu, otkrivena je prisutnost zabranjene tvari kokaina i njegovih metabolita koja se nalaze u kategoriji S6.a Nespecificirani stimulansi iz Popisa zabranjenih sredstava 2019.

Pozitivan na kokain

- OGLAS -

Nakon provedene revizije nalaza, razvidno je da se radi o očiglednom kršenju odredbe 2.1 Pravilnika za borbu protiv dopinga HZJZ te je sportisti određena privremena suspenzija od dana 20. marta 2019.

Sportaš nije tražio otvaranje B uzorka.

Služba za antidoping HZJZ-a, u skladu s poglavljem 8 Pravilnika, odlučila je iznijeti predmet pred Stegovno vijeće HZJZ-a”, stoji u dopisu Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Trebao je biti pojačanje Zagreba, odigrao je samo jednu utakmicu

Maršan je prošle zime trebao biti pojačanje PPD Zagreba nakon što se istaknuo dobrim igrama u Umagu.

”Poziv iz metropole je i došao nakon ovih naših odličnih igara. Vrlo brzo smo dogovorili sve detalje ugovora te sam postao igrač PPD Zagreba. Ponosan sam i sretan jer zna se što Zagreb predstavlja kako u Hrvatskoj tako i u europskim okvirima u rukometu. Ugovor je višegodišnji , očekivanja su za sada vrlo realna i skromna. Tako sam razmišljao do sada i uvijek se pokazalo tačnim. Na meni je da se svojim trudom i zalaganjem izborim za priliku i kada ju dobijem da ju iskoristim na najbolji mogući način”, rekao je lani 24-godišnji Zadranin kad je dolazio u Zagreb. Ipak, avantura u metropoli trajala je kraće nego što je Maršan očekivao.

Sanjao je i o reprezentaciji

Maršan je s PPD-om proveo tek dvije sedmice na pripremama, da bi nakon jedne odigrane prijateljske utakmice napustio klub i otišao nazad u Umag. Upisao je nastup za Zagreb 15. januara prošle godine u prijateljskoj utakmici protiv Gorice kad je zabio dva pogotka.

Maršan je lani pričao čak i o reprezentaciji. Nadao se pozivu Line Červara nekad u budućnosti.

”Mislim da je svakom sportisti to san, pa tako i meni. Svjestan sam konkurencije, trenutno sam samo fokusiran na klupske obveze, a poziv ako jednog dana dođe, to će biti najveća nagrada za sve uloženo.”

Danas je Josip Maršan suspendovan zbog kokaina.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA