Vijesti
Italija: Potvrđena 822 nova smrtna slučaja od posljedica COVID-19 Prema najnovijim podacima Ministarstva zdravstva Italije, u protekla 24 sata registrovana su 29.003 nova slučaja COVID-19
#

U Italiji su u četvrtak potvrđena 822 smrtna slučaja povezana s novim koronavirusom, čime je dnevni broj preminulih ostao blizu nivoa sa kraja marta, kada je zemlja bila epicentar pandemije u Evropi, prenosi Anadolu Agency (AA).

Prema najnovijim podacima Ministarstva zdravstva Italije, u protekla 24 sata registrovana su 29.003 nova slučaja COVID-19, što je 12 posto više u odnosu na prethodni dan. Time je ukupan broj slučajeva od početka pandemije dostigao 1.509.875.

Broj preminulih od posljedica zaraze koronavirusom popeo se na 52.850, što je drugi po veličini u Evropi nakon Velike Britanije i šesti na svijetu.

Nakon što se borila da obuzda drugi val pandemije, Vlada Italije sada razmatra nove mjere za period Božića u nastojanju da omogući ljudima da praznik slave sa rodbinom bez rizika od novog širenja koronavirusa.

Italijanski premijer Giuseppe Conte već je najavio da će skijaške staze ostati zatvorene tokom Božića i pozvao susjedne zemlje da učine isto da bi djelovali koordinirano kako bi izbjegli novo širenje koronavirusa.

Očekuje se da će Vlada početkom decembra odobriti novu uredbu, kojom bi bile ublažene restriktivne mjere koje se odnose na trgovine i druge poslovne aktivnosti.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.