-0.1 C
Sarajevo
20.04.2024

Avdić: Nadam se da će polaznici kampa i ove godine otići zadovoljni

Glavni organizator kampa i bivši kapiten košarkaške reprezentacije BiH Samir Avdić naglašava da je prošle godine na kampu učestvovalo 28 igrača, od kojih je 16 pronašlo angažman. 

– Ove godine isti broj prijavljenih će kroz treninge i utakmice pokazati šta znaju, a svi zainteresirani će moći gledati njihov rad putem video linka. Kamp svake godine pokušavamo dići na viši nivo i drago mi je što mogu reći da u tome uspjevamo. Prošle godine svi igrači su otišli zadovoljni, a mnogi su našli angažman. Nadam se da će se i ove godine desiti isto. Imat ćemo igrače iz cijelog svijeta te naravno BiH i zemalja regiona – rekao je Avdić. 

Kamp će voditi treneri Muamer Taletović, Dragan Petričević i Adis Bećiragić.

- OGLAS -

Taletović je istaknuo da polaznici kampa imaju fantastične uslove za rad, te da je prošle godine urađen ozbiljan posao. 

Dragan Petričević naglašava da već godinama radi na sličnim kampovima u inostranstvu, te da sa sigurnošću može kazati da se u Sarajevu “dešava ozbiljna priča”.

– Sama činjenica da je 16 od 28 igrača prošle godine pronašlo angažman u ozbiljnim klubovima pokazuje da je ovo nešto što moramo da cijenimo, te da u regionu, ali i u Evropi postoji veoma mali broj ovakvih kampova – kazao je Petričević. 

Učesnici kampa će biti podijeljeni u četiri tima koje će predvoditi Petričević, Taletović, Bećiragić i Quim Gomez iz Španije. 

Podršku Kampu dali su i bivši igrači Nenad Marković, Nihad Đedović, Edin Bavčić, Edin Krupalija. Feliks Kojadinović i brojni košarkaški skauti i agenti, te druge ličnosti iz svijeta sporta i biznisa.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA