Vijesti
Iz aviona u kojem je bio Emiliano Sala izvučeno tijelo Tijelo koje je primjećeno u olupini aviona kojim je putovao fudbaler Emiliano Sala je izvučeno, javlja BBC.
#

Vlasti su saopštile da su se specijalisti priključili naporima izvlačenja tijela iz aviona koji je pronađen na dnu Engleskog kanala te da se radi u teškim uslovima. Tijelo je izvučeno na "najdostojniji mogući način", a potom su obaviještene porodice. U avionu su bile dvije osobe, fudbaler Emiliano Sala i pilot Dejvid Ibotson.

Avion Piper Malibu N264DB je 21. januara letio iz Francuske prema Kardifu jer se dvadesetosmogodišnji Sala nakratko vratio u bivši klub Nant dva dana nakon transfera u Kardif vrijednog 15 miliona funti. Tokom leta je nestao s radara i pao u more.

Tijelo izvučeno iz aviona je prevezeno u mrtvačnicu u Dorset, a da li se radi o Sali ili Ibotsonu zasad nije poznato.

Zvanična potraga je prekinuta 24. januara, nakon čega je pokrenuta privatna misija koju je predvodio naučnik i okeanograf David Mearns. Avion je pronašao pomoću sonara i podvodnog vozila.

Napori da se kompletan avion izvuče na površinu bili su neuspješni, a ranije je saopšteno da je u olupini viđeno samo jedno tijelo.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.