Vijesti
Izdato upozorenje u Švedskoj: Otkazani letovi i drugi javni prijevoz Zbog snijega koji i dalje pada u većem dijelu zemlje, švedski hidro-meteorološki institut (SMHI) izdao je upozorenje.
#

Zbog snježnih padavina došlo je do otkazivanja letova, vozova i drugih vrsta transporta.

U velikom dijelu Štokholma (Stockholma), SMHI je u ponedjeljak izdao narandžasto upozorenje zbog snježnih padavina, dok žuta upozorenja vrijede u dijelovima okruga Upsala, najistočnijeg Gotalanda i Svealanda, okruga Vastra Gotaland, okruga Kalmar i Skane.

 Otkazani regionalni vozovi

Štokholm je teško pogođen snježnom olujom pa su otkazani mnogi regionalni vozovi.

Zbog snijega je otkazana većina autobuskih linija u okrugu Štokholma, gdje se očekuje da će do kraja ponedjeljka uveče pasti još 30-40 centimetara snijega, javlja lokalni list "Expressen".

Ekipe za čišćenje snijega su preko noći vrijedno radile.

- Čini se da postaje sve gore i gore. Trenutno postoje problemi, prije svega u sjevernim i južnim dijelovima okruga - rekao je Andreas Stromberg, vršilac dužnosti menadžera odjela i voditelj za medije u Upravi za promet regije Štokholm.

 Kilometarske kolone

Štokholm godinama ima problem sa saobraćajem kada padne snijeg. 

To dovodi do kilometarskih kolona, a građani su prisiljeni i na rad od kuće.

Menadžer za medije Bengt Olson u Švedskoj saobraćajnoj administraciji rekao je da vjeruje da je Štokholm nesposoban da se nosi s velikim snijegom zbog 1.600 skretnica u željezničkom saobraćaju koje se moraju očistiti od snijega, prenosi SVT.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.