7.7 C
Sarajevo
26.04.2024

Milionski transfer: Nihad Mujakić od januara član Kortrijka, ali na Koševu ostaje do ljeta

Mujakić će od januara službeno postati fudbaler belgijskog Kortrijka s tim što će na Koševu ostati na posudbi do kraja sezone, a Sarajevo će na ime obeštećenja inkasirati za naše uslove sjajnih dva miliona konvertibilnih maraka.

Posljednjih dana s obzirom na izvanredne igre u nedavno završenom prvom dijelu sezone, mnogo se špekulisalo o Mujakićevom odlasku. Čak se i u inostranim medijima ovaj izdanak Akademije FK Sarajevo i mladi reprezentativac naše zemlje povezivao sa brojnim klubovima.

No, kako SportSport.ba saznaje došao je i kraj tim špekulacijama, odnosno FK Sarajevo je dogovorilo sa Kortrijkom Mujakićev transfer koji će za nekoliko dana biti i službeno potvrđen.

- OGLAS -

Na ime obeštećenja Sarajevo će, neslužbeno saznaje sporsport.ba, inkasirati dva miliona KM uz određeni procenat od eventualnog narednog transfera, a iz agilnog rukovodstva premijerligaša s Koševa uspjeli su isposlovati i Mujakićev ostanak na posudbi do kraja sezone što je svakako sjajna vijest za navijače Bordo kluba.

Kada se ozvaniči, biće to drugi najveći izlazni transfer u istoriji iz Premijer lige Bosne i Hercegovine, a s obzirom koliko pažnje u posljednje vrijeme u Sarajevu poklanjaju vlastitom igračkom kadru odnosno Akademiji, ne treba čuditi što se mladi igrači Bordo tima sve više nalaze na raduru evropskih klubova.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA