1.6 C
Sarajevo
19.04.2024

Petorica osumnjičenih za silovanje maloljetnice pušteni na slobodu

Petorica mladića osumnjičenih za grupno silovanje maloljetnice u Dalmaciji izašla su u ponedjeljak poslijepodne iz istražnog zatvora, izvještava 24sata.

Rješenja su potpisana, svi svjedoci su saslušani i podneseni su zahtjevi za ukidanjem istražnog zatvora. Razlog? Saslušani su svi svjedoci zbog kojih im je i određen istražni zatvor kako ne bi utjecali na njih.

Odvjetnica žrtve Sanja Bezbradica Jelavić smatra da su osumnjičenici trebali ostati u istražnom zatvoru.

- OGLAS -

– Postoji visok stupanj vjerojatnosti da su počinjena dva nova kaznena djela – rekla je za 24sata.

– Kazneno djelo sprečavanja dokazivanja i kazneno djelo lažnog iskazivanja. To sada mora istražiti policija i Županijsko državno odvjetništvo. S obzirom na spoznaje koje imam, a o kojima ne mogu razgovarati zbog tajnosti spisa, očekujem da će se poduzeti efikasna istraga – kazala  je advokatica i dodala kako ukupnost svih okolnosti može rezultirati održavanjem na snazi istražnog zatvora.

Ispitana i žrtva

Prije dvije sedmice ispitana je i žrtva. Ispitivanje se, vodilo gotovo cijeli dan. Uz pauze, djevojku su putem videolinka ispitivali od devet ujutro do nešto poslije 16 sati.

Na ispitivanju u zgradi zadarskog suda su bili prisutni osumnjičeni kojima je oduzeta sloboda, državni odvjetnik, punomoćnica oštećene i branitelji osumnjičenika.

Podsjetimo, slučaj višestrukog grupnog silovanja maloljetnice iz Dalmacije za koji su osumnjičena sedmorica mladića zgrozio je Hrvatsku.

Petorica osumnjičenih za silovanje djevojke privedena su u istražni zatvor nakon odluke Izvanraspravnog vijeća koje je poništilo prvotnu odluku suca Ivana Markovića o puštanju na slobodu uz mjere opreza.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA