15 C
Sarajevo
26.04.2024

Tortura maskiranih specijalaca u I. Sarajevu: Hapse i tuku bez objašnjenja

Dok jedni ističu da je konačno došlo vrijeme za obračun s teškim kriminalom na području Policijske uprave Istočno Sarajevo, drugi navode da policija na meti ima mladiće koji nemaju veze s kriminalnim grupama.

Izvor blizak bezbjednosnim agencijama navodi da su se u posljednje vrijeme na području Istočnog Sarajeva počele dešavati zabrinjavajuće stvari.

“Pojavile su se kriminalne grupe koje su počele reketirati privrednike. Istovremeno, zapaljeni su automobili uglednijih građana, a posebno se ističe još uvijek nerasvijetljeno ubistvo Miloša Ostojića (30) koje se dogodilo 1. januara”, objasnio je izvor Srpskainfo.com.

- OGLAS -

Dok jedni opravdavaju dolazak specijalaca s dugim cijevima i njihovo “prevaspitavanje” odmetnute omladine, redakciji ovog portala dostavljeni su podaci sa imenima mladića koji su “preživjeli torturu”.

U prilog izjavama dostavljen je i video snimak mladića sa vidnim povredama glave i tijela, koji je snimljen u bolnici.

U pomenutim izjavama navodi se da od sredine januara ove godine uniformisani policajci, ali i inspektori u civilu, presreću mahom mlađe stanovnike, pretresaju ih, privode, a zatim puštaju na slobodu, bez bilo kakvog objašnjenja.

Odlično obaviješteni izvor naveo je da je priveden R.C, i to u noći 21. januara u Palama, a dan kasnije presretnut je S.S. Istovremeno, pretučeni su L.V. i S. P.

“Pored R.C. zaustavilo se neoznačeno vozilo iz kojeg je izašlo nekoliko osoba naoružanih dugim cijevima. Mladića su izvukli iz automobila, oborili na zemlju, stavili lisice, pretresli ga i njegov automobil, a zatim odveli u Policijsku stanicu Pale i smjestili u prostoriju za zadržavanje lica, gdje je proveo noć. Ujutro je pušten bez bilo kakvog objašnjenja zašto je lišavan slobode. Nije bilo nikakvog naloga za pretres, nije bilo ni zapisnika o hapšenju. Na pitanje zašto, odgovoreno mu je da su ga hapsili ‘momci iz Banjaluke’, te da se razlozi ne znaju”, dodao je izvor.

Da se na području Policijske uprave Istočno Sarajevo nešto dešava govore i komentari na društvenim mrežama.

“Dragi prijatelji, postoji li neko mjerodavan da mi objasni šta radi naša neka specijalna policija po našim klubovima i u civilu, gdje naručuju i popiju po 100 piva, pa na kraju zakuvaju s našom djecom. Djeca nam leže po bolnicama, ni kriva ni dužna, zar ih trebamo držati pod ključem… Da li je zato plaćena naša policija? Ako si specijalac i došao si da radiš svoj posao, onda ga radi profesionalno”, dio je komentara uznemirene Paljanke.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA