Vijesti
Johnson: Britanci se moraju pripremiti i za izlazak iz EU bez sporazuma Johnson pokušava pronaći novi kompromis za razlaz s Europskom unijom, nakon niza neuspjeha koje je doživio u parlamentu koji se oštro protivi njegovoj strategiji za Brexit
# Anadolu Agency (AA)

Britanski premijer Boris Johnson je ponovio da će postići sporazum o Brexitu i izvesti Veliku Britaniju iz Europske unije 31. oktobra, javlja Anadolu Agency (AA).

"Imat ćemo sporazum, naporno ćemo raditi da dobijemo taj sporazum. Postoji način da se sporazum postigne, ali to zahtijeva zaista mnogo posla", rekao je Johnson te dodao da se Britanci moraju pripremiti i za izlazak bez sporazuma s EU-om.

"Bude li stvarno potrebno, izaći ćemo bez sporazuma. A ovo što kažu da nisam demokrata, ma dajte, molim vas, to je samo hrpa gluposti", kazao je britanski premijer.

Johnson pokušava pronaći novi kompromis za razlaz s Europskom unijom, nakon niza neuspjeha koje je doživio u parlamentu koji se oštro protivi njegovoj strategiji za Brexit.

Britanski premijer je izjavio da će nastojati postići sporazum do europskog samita 17. i 18. oktobra u Briselu, nakon što su britanski zastupnici odbili njegov prijedlog za prijevremene izbore.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.