Vijesti
Južna Koreja: Potvrđeno 30 novih slučajeva zaraze koronavirusom Kod osam novih potvrđenih slučajeva radi se o lokalnom prenosu zaraze, dok su ostali došli iz inostranstva
# Anadolu Agency (AA)

U Južnoj Koreji u nedjelju je potvrđeno 30 novih slučajeva koronavirusa, od kojih je većina povezana s međunarodnim dolascima, prenosi Anadolu Agency (AA).

Slučajevi koje su u nedjelju potvrdili iz Korejskog centra za kontrolu i prevenciju bolesti doveli su do ukupno 14.366 do sada oboljelih od COVID-19. Od posljedica zaraze koronavirusom preminula je 301 osoba.

Iz centra navodi da se kod osam novih potvrđenih slučajeva radi o lokalnom prenosu zaraze, dok su ostali došli iz inostranstva.

Južna Koreja je nedavno primijetila porast uvezenih slučajeva, a većina od njih su južnokorejski građevinski radnici koji su se vratili iz Iraka i članovi posada ruskih teretnih u lokalnim lukama.

Zdravstvene vlasti saopštile su da su uvezeni slučajevi manja prijetnja jer se nastavlja provoditi mjera 14-dnevnog karantina za sve one koji dolaze iz inostranstva.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.