10.5 C
Sarajevo
25.04.2024

Prosvjedna šetnja profesora srednjih škola u Mostaru: Traže bolje uvjete za rad

Profesori u srednjim školama Hercegovačko-neretvanskog kantona u Mostaru su danas održali prosvjednu šetnju od SC “Kantarevac” do zgrade kantonalne Vlade gdje su uz transparente i trube tražili bolje uvjete za rad, prenosi Anadolu Agency (AA).

Predsjednik Unije neovisnih sindikata Federacije BiH Josip Milić istakao je da je današnji prosvjed krik očaja, jer unatoč tome što je u organizaciji Sindikata srednjih škola HNK 3. septembra održan prvi štrajk upozorenja, Vlada HNK se ponašala ignorantski.

– Nismo dobili nikakav kontakt od Vlade HNK za pregovore. Zbog toga su sve škole od Prozora do Neuma jednoglasno odlučile da se stupi danas u dvosatni štrajk upozorenja i u prosvjednu šetnju kao zadnju opomenu pred generalni štrajk –, kazao je Milić.

- OGLAS -

Podsjetio je da su zahtjevi Sindikata srednjih škola koje rade po bosanskom i po hrvatskom planu i programu isti kao ranije, a to je povećanje plaće od 15 posto, isplata tužbi po redoslijedu onako kako su tužbe i dobivane. Uz to, kako je naglasio Milić, jedan od možda i najvažnijih zahtjeva je rad na neodređeno ili određeno vrijeme, što znači da Vlada konačno raspiše natječaj za sve djelatnike kako bi znali jesu li primljeni ili ne.
 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA