Vijesti
Kilicdaroglu nazvao Erdogana kukavicom i optužio za pokroviteljstvo teroristima Izbori će odlučiti hoće li zemlja ostati pod Erdoganovom vlašću ili će krenuti novim putem.
#

Opozicioni predsjednički kandidat Kemal Kilicdaroglu uputio je putem društvenih mreža optužbe na račun aktuelnog predsjednika i kandidata Recepa Tayyipa Erdogana da je pokrovitelj terorista.

Kilicdaroglu, koji je zaoštrio retoriku uoči drugog kruga izbora koji će se u Turskoj održati u nedjelju, pozvao je Erdogana na TV-duel: “Ne kažem samo da se sastaješ, Erdogane. Ti si pokrovitelj terorista! Budući da želiš dokaz, izazivam te. Nađimo se na tvojoj TV, TRT, večeras, sutra ili u subotu. Dokazat ću svima da si kukavica koja sarađuje s teroristima!“, objavio je Kemal Kilidaroglu.

Glasači u Turskoj ponovno će izaći na birališta 28. maja u drugom krugu izbora nakon što ni Erdogan ni njegov suparnik Kemal Kilicdaroglu nisu osvojili više od pedeset posto glasova u prethodnom izbornom krugu.

Izbori će odlučiti hoće li zemlja ostati pod Erdoganovom vlašću ili će krenuti novim putem. Naime, 74-godišnji političar Kemal Kilicdaroglu je ojačao svoju retoriku u očitom pokušaju da privuče nacionalističke birače, uključujući one koji su glasali za trećeg kandidata, nacionalističkog političara Sinana Ogana.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.