2.7 C
Sarajevo
18.04.2024

Dodik: Nemam volju da BiH napravim mogućom zemljom

ona sastoji od dva entiteta i tri naroda”, rekao je Dodik sinoć za RTRS.

Dodik je ocijenio da se u BiH živi neki virtuelni život koji podrazumijeva građansko uređenje kojeg uopšte nema u političkom sistemu i sistemu vlasti.

On je istakao da je u FBiH srpski narod potpuno ponižen i devastiran.

- OGLAS -

“Političkom snagom koju imamo delegacija Srba u Domu naroda FBiH prvi put je popunjena nakon Dejtona”, istakao je Dodik, prenosi Srna. 

On je rekao da nije sprovedena odluka Evropskog suda za ljudska prava u slučaju “Sejdić-Finci” od prije deset godina, jer je problem u FBiH.

“U Srpskoj je u vezi sa tim pitanjem postignut konsenzus. Srpska je nastavila i dalje da bira člana Predsjedništva na neposrednim izborima. Spremni smo da kažemo, ne bira srpskog člana već jednog člana Predsjedništva da bi se prilagodili toj farsi”, rekao je Dodik.

On je istakao da se u Predsjedništvu BiH bori za interese RS-a  i srpskog naroda i da tamo nije nikog povrijedio od Bošnjaka i Hrvata.

“U BiH neće biti rata. Stalo mi je do mira, razvoja, da niko nikome ne smeta, da ne sprečava projekte i tako se ponašam”, istakao je Dodik i ponovio da neće prihvatiti ono što Bakir Izetbegović hoće u Sarajevu i da nema popuštanja.

Na pitanje šta ako četiri godine ne bude formiran Savjet ministara, Dodik je rekao da je i to moguće jer je BiH nemoguća zemlja.

“Nemam volju da BiH napravim mogućom zemljom. Imam volju da uzmem samo ono što pripada Republici Srpskoj i ništa me drugo ne zanima. Želim da štitim naš nacionalni državni i republički interes na taj način”, napomenuo je Dodik.

On je rekao da zaštitu srpskog nacionalnog interesa spore oni koji ne dozvoljavaju da kažu da u vlast u zajedničkim institucijama treba da dođu legitimno izabrani predstavnici iz Republike Srpske.

“Izabrali su i prošli put one koji nisu imali većinu da bi se napakostilo Srpskoj i da bi ona bila u stalnim zastojima, kao što je bio slučaj prethodne četiri godine. Sada kada nemaju te tamo i ne mogu da ih dobiju izmišljaju ove razloge. Što sa njima nisu usvojili MAP”, kaže Dodik.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA