6.6 C
Sarajevo
18.04.2024

Čolpa: Čović želi izvući novac iz Sarajeva, djeca rudara ne smiju biti gladna

Čolpa smatra da kriminalna skupina oko Dragana Čovića i HDZ-a BiH ponovo pokušava na sve moguće načine izvući novac iz Sarajeva nakon što su u potpunosti i do temelja opljačkali Aluminij te da je na sceni nova prevara građana FBiH.

“Umjesto da su Čović i jataci već u zatvoru, oni izvlače novac iz mrskog Sarajeva. Ovdje se ne radi o bilo kakvom pokušaju konsolidacije Aluminija nego o pokušaju nastavljanja ekonomskog iscrpljivanja građana Federacije jer kriminalci ponovo zavlače ruku u budžet FBiH i džepove građana FBiH, rekao je Čolpa.

“Ne smije se dopustiti ga brezanski i kakanjski rudari moraju više kopati kako bi se namirio lihvar Čović i njegovi saradnici. Nećemo dopustiti da zbog Čovićevih lopova sutra zaplače ijedno rudarsko dijete. Ko to bude učinio, morati će znati da se suočava sa teškim posljedicama, jer građani kojim svojim radom pune budžet FBiH nisu ni glupi, niti žele da budu sitan kusur u finansijskim malverizacijama mostarskog Pabla Eskobara”, zaključio je predsjednik GS-a Nihad Čolpa.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA