8.8 C
Sarajevo
24.04.2024

Pendarovski: Srbiju i S. Makedoniju povezuje vizija članstva u EU (VIDEO)

Srbiju i Sjevernu Makedoniju povezuje vizija za učlanjenjem u Evropsku uniju i ne postoji alternativa osim punopravnog članstva u EU, kazao je predsjednik Makedonije Stevo Pendarovski nakon razgovora sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu, gdje s enalazi u dvodnevnoj posjeti.

“Sem razlike oko kosovske nezavisnosti Srbija i Severna Makedonija nemaju nijedno otvoreno pitanje u političkim odnosima. Moja poruka Skoplju: mi nemamo nikakve zahteve, mi smo valjda jedini koji ništa ne tražimo od vas”, rekao je Vučić na zajedničkoj konferenciji za medije nakon sastanka.

Pendarovski je podsjetio da je ovo njegova prva posjeta prijateljskoj Srbiji.

- OGLAS -

 

  

“Zaključili smo da su odnosi dobri i bez spornih tačaka. Naše zemlje povezuje vizija za učlanjenjem u Evropsku uniju. Stav Severne Makedonjie je da ne postoji alternativa osim punopravnog članstva u EU”, kazao je predsednik Severne Makedonije.

Govoreći o dijalogu Beograda i Prištine, naglasio je da se nada da će se uz pomoć međunarodne zajednice i zapadnih prijatelja stvoriti uslovi za ozbiljan napredak i postizanje sporazuma.

“Riješenje mora da doprinese stabilnosti regiona i ne sme da zadire u suverenitet drugih država”, kazao je Pendarovski.

Predsjednika Makedonije je prethodno ispred Palate “Srbija” uz najviše državne i vojne počasti dočekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Uz sastanak predsjednika, sastale su se i delegacije dve zemlje.

Makedonski predsjednik će se sresti i sa premijerkom Srbije Anom Brnabić i predsjednicom Skupštine Srbije Majom Gojković.

Pendarovski će se sresti i sa predsjednikom Privredne komore Srbije Markom Čadežom i srpskim privrednicima.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA