Vijesti
Kuvajt zabranio nevakcinisanim građanima odlazak u inozemstvo Kuvajtska vlada zabranjuje necijepljenim stanovnicima putovanja u inozemstvo, što je mjera koja će se početi primjenjivati kasnije ovog mjeseca.
# Agencija

Kuvajtska vlada zabranjuje necijepljenim stanovnicima putovanja u inozemstvo, što je mjera koja će se početi primjenjivati kasnije ovog mjeseca. 

Ovo je najnoviji pokušaj smanjenja širenja zaraze koronavirusa u ovoj zaljevskoj arapskoj zemlji, javlja AP.

Odluka vlade, koja će stupiti na snagu 22. maja, izazvala je trenutnu ljutnju i zbunjenost, uslijedivši neposredno nakon što su zdravstvene vlasti objavile da će ih globalna nestašica vakcine prisiliti da odlože distribuciju drugih doza vakcine. Oni koji su primili prvu dozu Pfizer-BioNtech moraju pričekati šest sedmica na drugu, a primaoci Oxford-AstraZenece moraju pričekati 3-4 mjeseca.

Vlada je saopćila da će oni koji iz bilo kojeg razloga ne mogu dobiti vakcinu biti izuzeti iz nove zabrane putovanja. Već su vlasti zabranile ulazak iseljenicima u zaljevsku državu.

Kuvajt se suočava s porastom broja slučajeva virusa uprkos kampanji vakcinacije i strogim restrikcijama, uključujući produženi noćni policijski sat. Ova zemlja je zabilježila preko 277.800 infekcija i 1.590 smrtnih slučajeva.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.