Vijesti
Lavrov: Razgovori o dodatnoj proizvodnji ruske vojne opreme u Indiji Rusija i Indija razgovaraju o "dodatnoj" proizvodnji ruske vojne opreme u Indiji, rekao je u utorak ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov.
#

Rusija i Indija razgovaraju o "dodatnoj" proizvodnji ruske vojne opreme u Indiji, rekao je u utorak ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov.

To bi, kako navodi Reuters, moglo uzrokovati nezadovoljstvo Sjedinjenih Država koje ne gledaju povoljno na zemlje koje su uključene u vojnu trgovinu s Moskvom.

Govoreći na zajedničkoj konferenciji za novinare s indijskim ministrom vanjskih poslova Subrahmanyamom Jaishankarom, Lavrov nije precizirao kakva bi se oprema moglo proizvoditi u Indiji.

Zvaničnici obje zemlje rekli su da njihove vlade već nekoliko godina razgovaraju o mogućnosti izrade ruskih vojnih helikoptera u Indiji.

- Potvrdili smo svoju odlučnost prema razvoju vojno-tehničke saradnje - rekao je Lavrov na brifingu, prenosi Reuters.

Indija je po licenci napravila ruske borbene avione MiG i avione Su-30, a dvije zemlje su sarađivale na razvoju i proizvodnji nadzvučnih krstarećih raketa BrahMos u Indiji.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.