13.8 C
Sarajevo
20.04.2024

Navijač Liverpula kupio automobil za 90 KM i krenuo u Madrid na finale Lige prvaka

Finale Lige prvaka između Liverpula i Totenhema na rasporedu je u subotu, 1. juna, na stadionu Vanda Metropolitano u Madridu. Turističke agencije i aviokompanije htjele su iskoristiti tu situaciju i zaraditi ogroman novac na engleskom finalu.

Jednom navijaču Liverpula Simonu Vilsonu (Wilson), koji je jutjuber, nije padalo na pamet da plati više od 1.500 KM za avioprijevoz do Madrida, zbog čega je osmislio jedinstven plan.

Kupio je automobil za 90 KM i jutros krenuo iz Liverpula ka glavnom gradu Španije.

- OGLAS -

– Tokom puta ću postaviti nekoliko snimaka, ali razlog zbog kojeg ovo radim nije samo YouTube. Imao sam sreće jer sam do ulaznice za utakmicu došao kroz izvlačenje na osnovu svoje sezonske karte, ali pošto su dobitnici nedavno izvučeni, nisam želio rezervirati transport… Kada sam pogledao na internetu, karte su bile tako skupe da je to bilo smiješno, letovi su bili blizu 800 funti (1.774 KM) – rekao je Vilson.

Otkrio je potom kako je došlo do kupovine automobila.

– Nazvao sam svog brata Bena Vilsona i pitao ga da pronađe najjefitniji mogući automobil. Nakon malo traganja, Ben je uspio pronaći Škodu Favorit GLXI, koja se prodavala za samo 40 funti (88,73 KM). Kada je mi je to javio, rekao sam mu: “Kupi je, kasnije ćemo brinuti” – ispričao je Simon Vilson.

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA