1.6 C
Sarajevo
19.04.2024

Episkop koji je služio liturgiju patrijarhu Irineju hospitalizovan zbog koronavirusa

 
On je nakon sahrane testiran na koronavirus i nalaz je bio pozitivan, prenose srbijanski mediji, a sinoć je i hospitalizovan u bolnici “Dragiša Mišović” zbog kašlja i moguće upale pluća.

Iako je crkva apelovala da se poštuju epidemiološke mjere, ovaj episkop i član Sinoda SPC je izgleda odlučio doći na sahranu patrijarha uprkos tome što se ne osjeća dobro. Da je na sahrani bio u lošem zdravstvenom stanju primijetili su i korisnici društvenih mreža, što su i prokomentarisali nakon što je javljeno da je episkop hospitalizovan.

Episkop David se, nakon pojave simptoma, testirao i u aprilu, međutim drugi nalaz mu je bio negativan, a sada su ljekari potvrdili da je hospitalizovan usljed zaraze koronavirusom.

Koronavirus je razlog za smrt pet sveštenih lica Srpske pravoslavne crkve, među kojima je i poglavar Crkve te vođa SPC-a u Crnoj Gori mitropolit Amfilohije, čiju je sahranu služio patrijarh Irinej. Pored njih dvojice preminuo je i episkop valjevski Milutin, monahinja Nina i raščinjeni vladika Artemije.

 
(Klix.ba)
- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA