Vijesti
Lukašenko: "Ako neko misli da ću umrijeti, neka ne brine" Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko rekao je na sjednici Vlade u utorak da posljednjih dana nije učestvovao u javnom životu zbog bolesti. Pritom je članove Vlade uvjeravao da nije ništa ozbiljno i da sigurno neće umrijeti.
#

Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko rekao je na sjednici Vlade u utorak da posljednjih dana nije učestvovao u javnom životu zbog bolesti. Pritom je članove Vlade uvjeravao da nije ništa ozbiljno i da sigurno neće umrijeti.

Lukašenko je govorio o svom zdravlju na sastanku Vlade o zdravstvenim pitanjima, izvijestila je bjeloruska državna agencija Belta.

"U svim sam smjerovima dao upute... bacite se na posao. Inače, ljudi, neću nikoga štediti. I ako neko misli da ću umrijeti, neka ne brine", poručio je članovima Vlade.

Javnu raspravu o svom zdravlju tada je nazvao "ispraznim raspravama na Telegram kanalima". Opisao je svoju dijagnozu, kazavši da nije ništa ozbiljno.

"Adenovirus ili šta je to bilo? Adenovirus. Ništa... liječi se tri dana. Ali kako nisam imao priliku ozdraviti, nakupilo se svega. Zato neću umrijeti, momci. Dugo ćete se patiti s mnom", rekao je Lukašenko.

Nejasno je o kojoj se točno bolesti radi, budući da adenovirusi mogu uzrokovati širok raspon bolesti kod ljudi, od akutnih respiratornih bolesti do smrtonosnih bolesti kod ljudi s oslabljenim imunološkim sistemom.

O Lukašenkovom zdravlju spekuliralo se još od proslave Dana pobjede 9. maja u Moskvi, kojoj on nije prisustvovao u cijelosti. Nagađalo se da je u bolnici, čak se govorilo i o infarktu. Prije sedam dana na televiziji je komentirao pad dva ruska aviona i dva helikoptera. Već tada je nastup očito imao za cilj opovrgnuti pretpostavke o njegovom lošem zdravstvenom stanju.

Do sada se ništa nije znalo o njegovom stanju niti gdje se trenutno nalazi. Lukašenko se nije pojavljivao u javnosti i nije bilo događaja s njegovim osobnim sudjelovanjem.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.