20.5 C
Sarajevo
29.03.2024

Željo spreman pustiti Sarajevo na Grbavicu, ali uz bankovnu garanciju i bez južne tribine

FK Željezničar odgovorio je na zahtjev za ponudu za korištenje Stadiona Grbavica za utakmicu trećeg pretkola Europa Lige koji je prošle sedmice stigao iz FK Sarajevo.

Kako iz FK Sarajevo saznaje Reprezentacija.ba portal, iz Željezničara su postavili posebne uslove za eventualno ustupanje stadiona.

Željezničar osim plaćanja samog korištenja stadiona traži i bankovnu garanciju za svaku moguću štetu koja bi nastala tokom ustupanja stadiona. Također iz Želje decidno traže i da se južna tribina stadiona ne može koristiti osim isključivo za gostujuće navijače.

- OGLAS -

U cjenovniku koji je dio ponude navedeni su troškovi za svaki dodatni dan korištenja stadiona, kao i za korištenje svih dodatnih elemenata stadiona, kao što su npr. LED reklame.

Podsjećamo FK Sarajevo će u trećem pretkolu Europa Lige igrati protiv poraženog iz duela Bate Borisov – Rosenborg (u prvom meču 2:1). Duel koji je planiran za 8. august (revanš za sedam dana) ne može biti igran na stadionu Asim Ferhatović Hase jer isti stadion ne ispunjava UEFA-ine kriterije.

Odluka FK Željezničar da eventualno pusti FK Sarajevo da koristi Stadion Grbavica vjerovatno dolazi sa ciljem spašavanja renomea grada Sarajeva kao fudbalskog centra BiH, ali i činjenice da takva utakmica potencijalno donosi zaradu od nekoliko stotina hiljada KM turističkoj ponudi glavnog grada BIH.

Osim na Grbavici, FK Sarajevo je zatražilo ponudu i za igranje ove utakmice na Bilinom Polju u Zenici.

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA