2 C
Sarajevo
26.04.2024

Cvijanović i Wigemark: BiH će u najskorijem periodu dobiti status kandidata

 

Na sastanku je bilo riječi o aktivnostima koje institucije RS provode u procesu evropskih integracija, kao i o aktuelnim političkim i ekonomskim temama.

Cvijanovićeva i Wigemark su razmijenili mišljenje o finalizaciji dodatnih odgovora na pitanja iz Upitnika Evropske komisije, te je izražen optimizam da će iz BiH uskoro biti upućeni usaglašeni objedinjeni odgovori i da će BiH u najskorijem periodu dobiti status kandidatata za članstvo u Evropskoj Uniji.

- OGLAS -

Cvijanovićeva je ovom prilikom ponovila da su institucije RS nezaobilazan faktor u procesu evropskih integracija, te da se zajedničke aktivnosti u BiH na ovom planu mogu realizovati u skladu sa pravilima i principima sistema koordinacije.

Kako je saopšteno iz kabineta predsjednice RS, njih dvoje su takođe razgovarali o procesu konstituisanja vlasti nakon okotobarskih izbora, te je Cvijanovićeva istakla da je formiranjem vlasti Republika Srpska pokazala da prednjači u odnosu na ostale u BiH gdje ti procesi još traju.

Predsjednica RS je istakla da će fokus svih nadležnih institucija RS i u narednom periodu biti institucionalna, fiskalna i budžetska stabilnost, kao preduslov za uspješan nastavak provođenja reformskih mjera. Wigemark je ovom prilikom uputio zvaničnu čestitku Cvijanovićevoj povodom izbor za predsjednika RS.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA