8 C
Sarajevo
16.04.2024

Banjalučani oštetili budžet RS-a za više od pola miliona KM

Banjalučka policija uhapsila je osobe inicijala B.M. i M.Č. zbog postojanja osnova sumnje da su oštetili Budžet Republike Srpske za iznos od oko 559.940 KM.

Terete se da su počinili krivična djela oštetenje povjerilaca, nezakonito postupanje u privrednom poslovanju, povreda obaveza vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga i sastavljanje finansijskih izvještaja i njihovo falsifikovanje ili uništavanje, saopćeno je iz Policijske uprave Banja Luka.

Sumnjiče se da su u augustu ove godine, znajući da su zbog povjerilaca blokirani računi akcionarskog društva iz Banja Luke, zaključili ugovor o poslovnoj saradnji sa društvom ograničene odgovornosti iz Banja Luke, nakon čega su izdavali poslovne prostore, a novac od zakupnine su uplaćivali na račun društva ograničene odgovornosti, a po nalogu B.M.

- OGLAS -

Osoba B.M. se sumnjiči i da je u oktobru ove godine u Banjoj Luci, kao odgovorno lice akcionarskog društva iz Banja Luke, zaključio predugovor o zakupu poslovnog prostora sa fizičkim licem iz Banja Luke, gdje je od strane fizičkog lica na poslovnom prostoru izgrađen hostel, a što nije evidentirano u knjigovodstvenim evidencijama navedenog akcionarskog društva iz Banja Luke.

U toku je kriminalistička obrada lica lišenih slobode, a nakon dokumentovanja predmeta, protiv njih će biti podnesen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA