6.6 C
Sarajevo
24.04.2024

Pjanić ne igra naredne dvije utakmice za BiH, Prosinečki razočaran

Miralem Pjanić kažnjen je sa dvije utakmice suspenzije radi direktnog crvenog kartona kojeg je dobio u utakmici drugog kola kvalifikacija za EURO 2020 protiv Grčke (2:2), odlučila je Disciplinska komisija Evropske fudbalske asocijacije (UEFA).

To znači da prvotimac Juventusa neće imati pravo nastupa u narednim kvalifikacijskim susretima s Finskom u Tampereu 8. juna i tri dana poslije protiv Italije u Torinu.

Međutim, u Nogometnom/Fudbalskom savezu BiH ističu da se s ovom odluke UEFA-e neće pomiriti, nego da idu u pravnu proceduru za ublažavanje Pjanićeve kazne.

- OGLAS -

“Prvo ćemo tražiti objašnjenje odluke, a onda ćemo sigurno uložiti žalbu. Vjerujemo da će potom uvažiti našu žalbu, jer je očigledno bilo da Pjanić nije imao namjeru da oštro startuje na igrača Grčke, već da je prekršaj napravio u žaru borbe. Dakle, žalba ide 100 posto”, rekao je za Anadolu Agency (AA) Darko Ljubojević, sekretar u stručnom štabu fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Robert Prosinečki, selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, razočaran je odlukom Disciplinske komisije Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) koja je Miralema Pjanića suspendovala dva naredna meča u kvalifikacijama za EURO 2020.

“Žalosno! Pjanića kazniti sa dvije utakmice, a uvjeren sam i danas da onaj start nije uopće bio za crveni karton. Nije imao namjeru da starta na protivnika. To nije uredu. Vjerujem da će nakon naše žalbe UEFA ublažiti kaznu, da ćemo Pjanića imati za utakmicu s Italijom. Nije zaslužio da propusti meč u ‘svom’ Torinu”, rekao je za Anadolu Agency (AA) Prosinečki.

Italija je trenutno prva u grupi “J” s maksimalnih šest, Grčka i BiH imaju po četiri, Finska tri, dok su Armenija i Lihtenštajn bez bodova. 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA