-1.1 C
Sarajevo
20.04.2024

Dodik: Nisam ni pipnuo Draška Stanivukovića

Dodik tvrdi da je opozicija željela da iscenira napad, a da je laž da je fizički nasrnuo na Stanivukovića.
 
-Instruisali su i poslali djecu da donesu kamenje i ometu skup u Čelincu –, rekao je Dodik na vanrednoj konferenciji za novinare u Čelincu, gdje je danas položio kamen temeljac za izgradnju mosta na rijeci Vrbanji.
 
Napad je, tvrdi, izmislila opozicija, a on nema namjeru da se izvinjava, „jer nije ni pipnuo Stanivukovića, koji nema nijednu povredu“.
 
-U svom obraćanju pozdravio sam prisustvo i onih koji drugačije misle. Kada sam se vraćao na mjesto gdje sam ranije stajao zatekao sam viku i galamu, koju sam čuo i tokom svog obraćanja. Apsolutno dematujem dodir s bilo kojim licem. Nikoga nisam dirnuo, udario, niti je bilo ko nekoga udario –, naveo je.
Tvrdi da se neki nalaze u policiji, jer su „imali kamenje“.
 
– I Stanivuković je imao kamen u ruci. Prišao je mjestu gdje stoje štićene osobe, a niko njega nije udario –, rekao je entitetski predsjednik dodajući da to mogu da potvrde mnoge osobe.
 
Kazao je da će RS ostati mirna te pozvao na fer i poštenu izbornu kampanju, u kojoj se drugi neće ometati.Provokacija je, naveo je, jedino što im je ostalo opoziciji, a kako je naveo, očekuje da takvih slučajeva bude još, prenosi Fena.
 
-Naravno da na javnim skupovima mogu da prisustvuju i drugi, ali ne bi trebalo da ih ometaju. Niko iz SNSD-a nije otišao na tuđi skup i ometao ga –, dodao je.
 
I premijerka RS-a Željka Cvijanović je osudila ovaj, kako je navela, iscenirani slučaj opozcije.
 
-Ovo je posljednja faza truljenja opozcionog bloka, koji se služi svim i svačim, umjesto da vode kampanju na adekvatan način i kažu građanima šta imaju da im ponude –, ustvrdila je Cvijanović.
 
Kazala je da se ovakve stvari ne smiju dešavati te apelovala da se kampanja vodi na fer način. Kandidat PDP-a za poslanika u Narodnoj skupštini Draško Stanivuković tvrdi da su ga danas u Čelincu fizički napali predsjednik RS-a Milorad Dodik i njegovo obezbjeđenje.
 
Stanivuković je rekao novinarima da se sve dogodilo kada je došao da izvede performans, u vrijeme dok su zvaničnici RS-a polagali kamen temeljac za izgradnju mosta na rijeci Vrbanji.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA