Vijesti
Micotakis: Grčka će 'ponovo ponosno podići glavu' Nakon pobjede Nove demokratije na izborima u nedjelju, Micotakis je rekao da neće iznevjeriti nade grčkog naroda
#

Novi grčki premijer desnog centra Kiriakos Micotakis obećao je da će Grčka "ponovo ponosno podići glavu", prenosi BBC. Nova demokracija (ND) osvojila je prve izbore u Grčkoj , prema procjenama temeljenim na prvim službenim rezultata koje je objavilo Ministarstvo unutarnjih poslova.

Nakon pobjede Nove demokratije na izborima u nedjelju, Micotakis je rekao da neće iznevjeriti nade grčkog naroda.

Micotakis, sin bivšeg premijera Konstantinosa Micotakisa, rekao je da su mu rezultati izbora dali snažan mandat za promjene, ali je dodao da će biti premijer svih Grka jer ih ima "premalo da bi ostali podijeljeni".

Odaziv na jučerašnjim izborima bio je 57 posto i jedan je od najnižih zadnjih desetljeća. Po podacima grčkog ministarstva unutarnjih poslova, ljevica je ukupno osvojila 110 od 300 mjesta u parlamentu, od toga Komunisti 15, MeRA25 9 i Siriza 86. Konzervativci zajedno imaju 190 mjesta. Nova demokracija ima 158 mjesta s uključenih 50 dodatnih za pobjedu, Pokret za promjene 22, a Grčko rješenje 10.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.