7.7 C
Sarajevo
19.04.2024

Prijatelju najavio pokolj? Stravični prizori zatekli su prve policajce koji su došli na mjesto zločina

U kući u predgrađu Bihaća našli su tijela troje djece i njihova oca koji se objesio. Admir Sović (37) ubio je djecu od dvije, pet i sedam godina, a potom je i sebi oduzeo život, objavio je Dnevni Avaz.

Kako Avaz prenosi, Sović se na zločin pripremao neko vrijeme. Navodno je prijatelju najavio šta će uraditi. Susjedi kažu kako se ta porodica nedavno doselila i da ih nisu dobro poznavali. Dodaju kako se Sović bavio popravkom poljoprivrednih strojeva i da je sa suprugom i djecom živio u unajmljenom stanu.

Admir je, navodno, i supruzi rekao da će ubiti djecu i sebe ako ga ostavi. Kako pišu lokalni mediji, supruga je ostavila prije dvadesetak dana. Šokantne prizore u kući prvi je vidio brat Sovićeve supruge, koji je policajac i koji je živio s njima u istoj kući.

- OGLAS -

“Uviđaj uz asistenciju policije obavlja tužitelj Unsko sanskog kantona. Nakon što bude okončan bit će poznati motivi za strašno trostruko ubistvo i samoubistvo”, rekla je Snežana Galić, glasnogovornica MUP-a Unsko sanskog kantona.

Mujo Koričić, zapovjednik MUP-a tog kantona rekao je kako su dojavu o zločinu dobili od pripadnika MUP-a, koji je ušao u kuću i zatekao stravičan prizor. Građani Bihaća zatražili su od gradonačelnika Šuhreta Fazlića da proglasi dan žalosti. Na Facebooku komentiraju kako je četvrtak bio najcrnji dan u povijesti grada, prenosi portal 24sata.hr

“Šta može oca natjerati da počini ovakav strašan zločin? Danas je vrlo težak dan za Bihać. Molim sve prijatelje da odamo djeci počast”, napisao je Ekrem Halilagić na Facebooku.

Mnogi Bišćani su uz svoje zahtjeve gradonačelniku Fazliću na svojim Facebook profilima stavili crne slike u znak sjećanja na nedužno ubijenu djecu. Kako doznajemo, policija je tijekom večeri kontaktirala Sovićevu suprugu, no još nije poznato što im je rekla. Ona je na svojem Facebooku 22. oktobra svom najmlađem sinu, koji je tog dana slavio drugi rođendan, napisala poruku punu emocija.

 “Da imaš zdravlje i da imaš sreće, da ti se ostvare želje manje i veće, da tražiš vedrinom, a odbaciš tugu, da liniju života imaš dugu, da ti se snovi ostvare na javi, da lijepe misli imaš u glavi. Sretan 2. rođendan maminom dragom sinčiću”, napisala je majka Leila.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA