10.5 C
Sarajevo
24.04.2024

Sarajevo trijumfalno okončalo historijsku sezonu

Nakon što je novi prvak sa Koševa u prethodnom kolu osigurao titulu, a prethodno osvojilo i Kup biH, trener Husref Musemić je u ovome susretu odmarao nekolicinu prvotimaca, a šansu od prve minute su dobili uglavnom igrači sa manjom minutažom tokom sezone i mlađi fudbaleri koji su se pokazali u dobrom svjetlu.

S druge strane, GOŠK je već ranije ispao iz lige pa je i sastav domaće ekipe bio kombinovan.

Već u 4. minuti sjajnu šansu imao je Velkoski, ali odlično je odbranio Lukač. Ipak, samo pet minuta kasnije gosti su poveli. Aladin Šišić se dobro snašao u kaznenom prostoru i preciznim udarcem doveo je Sarajevo u prednost 0:1.

- OGLAS -

I nakon toga gosti su bili mnogo bolji rival i kontrolisali su stvari na terenu. Nakon nekoliko poluprilika Handžić je u 34. minuti zaobišao Lukača, ali je sa gol linije loptu izbacio Karamarko.

Prvi udarac u okvir gola Sarajeva vidjeli smo u 40. minuti kada je solidan pokušaj Prskala sa distance veoma dobro odbranio mladi Dizdarević. Već u narednom napadu u 41. minuti Tatar je iz blizine imao veliku šansu za Bordo tim, ali je šutirao samo pored gola i na odmor se otišlo rezultatom 0:1.

Drugo poluvrijeme počelo je mirno, bez velikih uzbuđenja. Gržan je zatresao mrežu Sarajeva u 61. minuti, ali pogodak je poništen zbog navodnog ofsajda. Samo dvije minuta kasnije Tatar je imao novi zicer, ali sa samo pet metara poslao je loptu preko gola. Isti igrač je u 87. minuti komplikovao u situaciji kada je već prošao golmana Lukača pa je u nepovrat za goste otišla još jedna izgledna šansa. Konačno, u sudijskoj nadoknadi debitant Kenan Dervišagić je na asistenciju Tatara postavio konačnih 0:2.

Vrijedi istaći da su u sastavu Sarajeva debitovala dvojica juniora – Đani Salčin i već pomenuti Kenan Dervišagić. Bordo tim je tako trijumfalno okončao izuzetno uspješnu sezonu, u kojoj je po svemu prikazanom zasluženo osvojio šestu šampionsku titulu i šesti trofej Kupa u historiji.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA