5 C
Sarajevo
25.04.2024

Počela rekonstrukcija ulice Koševo u centru Sarajeva

Tim povodom gradilište su obišli predstavnici Općine Centar, direktor Direkcije za puteve Kantona Sarajevo Selmir Kovač i ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta.

Podsjećamo, u proteklih nekoliko dana okončani su radovi na rekonstrukciji dijela Bolničke ulice, između raskrsnica sa ulicama Stjepana Tomića i Patriotske lige, u dužini od 440 metara.

Ukupna vrijednost radova u dijelovima ulica Bolnička i Koševo je 700 hiljada KM, a sredstva su obezbijedili Direkcija za ceste Kantona Sarajevo i Općina Centar.

- OGLAS -

-Radi se o sanaciji dijela Ulice Koševo od raskrsnice sa Ulicom Patriotske lige do raskrsnice sa Ulicom Kemal-begova, dužine 360 metara. U sklopu sanacije planirano je kompletno uklanjanje oštećenog asfalta i kolovozne konstrukcije, te postavljanje novog tamponskog sloja debljine 30 cm i ugradnja najkvalitetnijeg asfalta ukupne debljine 14 cm.  Biće izvršena i zamjena poklopaca, slivnika, rešetki, te nivelacija šahtova na novu kotu. Očekujemo da će prema planiranoj dinamici radovi biti završeni do kraja augusta, objasnio je Mujo Topalović, šef gradilišta firme „Grakop“.

Ministar Šteta uputio je apel građanima da za vrijeme izvođenja radova pokažu razumijevanje i strpljenje.

-S obzirom na frekvenciju saobraćaja na ovoj dionici vođeno je računa o debljini i kvalitetu asfalta. Na području općine Centar realizujemo mnogo zajedničkih projekata. Realizacija se odvija sukcesivno, jer moramo uzeti u obzir veliku frekvenciju saobraćaja u ovom dijelu grada kako ne bismo u prevelikoj mjeri narušili odvijanje saobraćaja, kazao je Šteta.

Za vrijeme izvođenja radova na snazi je izmjena režima saobraćaja, a s obzirom na značaj ovog projekta za poboljšanje uslova za odvijanje saobraćaja apelujemo na naše sugrađane, odnosno vozače i pješake, da za vrijeme izvođenja radova pokažu potrebno razumijevanje i strpljenje kako bi se rekonstrukcija navedene saobraćajnice realizovala u planiranom roku.

U skladu sa Rješenjem Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo, a zbog radova na rekonstrukciji dijela Ulice Koševo od 22. jula do 31. augusta došlo je i do izmjena u odvijanju javnog gradskog prevoza o čemu je javnost već obaviještena. 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA