Vijesti
Na ruskoj obali Kaspijskog mora pronađeno 1.700 mrtvih foka Još uvijek nije jasno šta je uzrokovalo uginuće životinja, ali da su one vjerovatno uginule zbog prirodnih uzroka, saopštile su vlasti iz Ruske provinciji Dagestan
#

Na obali Kaspijskog mora u južnoj Rusiji, pronađeno je oko 1 700 mrtvih foka, saopštili su zvaničnici.

Još uvijek nije jasno šta je uzrokovalo uginuće životinja, ali da su one vjerovatno uginule zbog prirodnih uzroka, saopštile su vlasti iz Ruske provinciji Dagestan.

U subotu je od strane regionalnih zvaničnika prvobitno saopšteno da je na obali pronađeno 700 mrtvih foka, ali je Zaur Gapizov, šef Kaspijskog centra za zaštitu životne sredine, za državnu novinsku agenciju RIA Novosti, izjavio da je nakon šire inspekcije obale utvrđeno da je broj mrtvih životinja 1.700.

Gapizov je rekao da su foke vjerovatno umrle prije nekoliko sedmica, dodajući da nema znakova da su ih ubili krivolovci.

Nakon što su stručnjaci Federalne agencije za ribarstvo i tužioci pregledali obalu i prikupili podatke za laboratorijska istraživanja koja, nisu detektovala nikakve zagađivače.

Nekoliko ranijih incidenata masovnog uginuća foka pripisivano je prirodnim uzrocima.

Agencija za ribarstvo je saopštila da je ukupan broj kaspijskih foka od 270.000 do 300.000, dok drugi procjenjuju da se radi o 70.000 jedinki.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.