5 C
Sarajevo
25.04.2024

Ne bacajte ostatke kupusa, evo šta možete uraditi s njim

Višak kupusa uvijek možete staviti u sendvič, burger i hot-dog ili ga spremite kao salatu.

Slatki kupus začinite mljevenim kimom, aromatičnim sirćetom, uljem od bundeve i pomiješajte s izrendanom mrkvom i drugim sezonskim povrćem, a onaj ukiseljeni je dovoljno samo da začinite maslinovim uljem i kimom.

Višak kiselog i svježeg kupusa iskoristite i za pripremu jela kao što su bosanski lonac, mađarski sekeli gulaš i poljski bigos.

- OGLAS -

Listove ovog povrća kuhajte na laganoj temperaturi s raznim vrstama mesa, začinite ostacima zelenog povrća, paradajza, mahunarki i isušenim mesom.

Musaki od mljevenog mesa i krompira red listova kupusa dat će posebnu aromu. Od svježeg kupusa pripremite zdrav sok, a rasol od kiselog kupusa dobar je kod mamurluka kao i za mršavljenje i jačanje imuniteta, prenosi magazin.novosti.rs.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA