10 C
Sarajevo
23.04.2024

Sportski direktor Monchi napustio Romu

Italijanska Roma zvanično je saopštila da je sportski direktor Monhci napustio klub uz obostranu saglasnost. Iz rimskog kluba naveli su da će njegov posao na neodređeno vrijeme obavljati Ricky Massara, prenosi Anadolu Agency (AA).

“Želim da zahvalim Monchiju na posvećenosti koju je pokazao u protekle dvije godine. Želimo mu sreću u budućem radu“, kazao je Guido Fienga, generalni direktor Rome.

Španac je stigao u Romu 2017. godine sa izuzetnom reputacijom, nakon što je pronašao niz vrhunskih igrača, među kojima su Dani Alves, Ivan Rakitić i Seydou Keita, koji su pomogli Sevilli da osvoji čak pet pehara u Ligi Evrope.

- OGLAS -

“Želim da se zahvalim predsjedniku Jamesu Palloti, Upravnom odboru, osoblju, igračima i navijačima na podršci“, kazao je Monchi i zaželio Romi uspjeh u budućnosti.

Monchijev rad na tržištu transfera bio je pod sve većom pažnjom na Olimpicu nakon serije loših rezultata, zbog kojih je u četvrtak trener Eusebio Di Francesco dobio otkaz. Njega će na klupi “vučice“ naslijediti Claudio Ranieri, koji je danas stigao u Trening kamp Rome, kako bi dogovorio detalje saradnje sa čelnicima kluba.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA