Vijesti
Najveći broj od početka pandemije: U Italiji više od 16.000 novozaraženih U Italiji je u četvrtak zabilježen novi dnevni rekord oboljelih od COVID-19, nakon što je u posljednja 24 sata potvrđeno 16.079 novih slučajeva. Radi se o najvećem dnevnom broju zaraženih koronavirusom od početka pandemije.
#

Prema podacima Ministarstva zdravstva, Italija koja je proljetos bila evropski epicentar pandemije, zabilježila je ukupno 465.726 slučajeva zaraze koronavirusom. Također, u posljednja 24 sata potvrđeno je 136 novih smrtnih slučajeva, pa je ukupan broj preminulih sada 36.968.

U zemlji su registrovana 169.302 aktivna slučaja, a na odjelima za intenzivnu njegu nalaze se 992 pacijenta. Oporavilo se 259.456.

Kao rezultat brzog povećanja broja slučajeva u zemlji u posljednjih sedam dana, regionalne uprave su, uz odobrenje centralne vlade, počele uvoditi policijski sat, kako bi spriječile širenje.

U pojedinim područjima ovodi se i karantin. Italijanska vlada izdala je u utorak novu uredbu kojom se nameću strožija ograničenja, među kojima su zabrane privatnih zabava i ranije zatvaranje barova i restorana.

U međuvremenu, premijer Giuseppe Conte rekao je u parlamentu da je situacija ozbiljna.

"Vlada može intervenirati ako to smatra potrebnim", rekao je on.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.