12.7 C
Sarajevo
29.03.2024

Brnabić: Srbija nije zemlja kojoj se serviraju rješenja

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je kako ne vjeruje da će Njemačka u Berlinu izaći s rješenjem za Kosovo jer, kako je dodala, svi znaju da Srbija nije zemlja kojoj se mogu servirati gotova rješenja.

“Ne vjerujem u to, svi znaju da Srbija nije više zemlja kojoj se mogu servirati rješenja. Dijalog je zaustavljen i neće se nastaviti dok se takse ne povuku”, rekla je Brnabić novinarima upitana za komentar medijskih napisa kako je njemačka kancelarka Angela Mekel za susret u Berlinu pripremila prijedlog – specijalni status za sjever Kosova.

Brnabić je odbacila i mogućnost eventualne promjene formata dijaloga i poručila kako svi trebaju pružiti podršku stavu da je potrebno ukinuti takse da bi se razgovori nastavili.

- OGLAS -

Istaknula je kako od sastanka u Berlinu ne očekuje mnogo.”Pozvani smo i otići ćemo da saslušamo šta nam imaju kazati”, rekla je Brnabić koja smatra da “domaćini nemaju ambiciju Srbiji servirati gotova rješenja”.

Ona je izrazila žaljenje što i dalje ne vidi spremnost Prištine na dijalog i kompromis i podsjetila na platformu kojom su kosovske vlasti zatvorile svaku priču o kompromisu, prenosi Tanjug.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA