8 C
Sarajevo
16.04.2024

Vučić: Bit će teško doći do bilo kakvog rješenja za Kosovo

 

– Mi ćemo nastaviti da nudimo mir i kompromise i da tražimo šta je moguće, realno, pravično i racionalno za srpski narod i srpsku državu -, rekao je Vučić novinarima u Novom Sadu.

Prema njegovim riječima, ovi u Srbiji koji traže “ništa” i raduju se tome da Srbija dobije “jedno veliko ništa” treba da nastave da se raduju, jer sve ide u pravcu njihovog uspjeha da Srbija po pitanju Kosova ne dobije ništa.

- OGLAS -

– Kada čujete za šta se zalažu hrvatski premijer Andrej Plenković, predsedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić i neki drugi, onda je svim Srbima i građanima Srbije sve jasno ko se bori za očuvanje i ostvarenje naših nacionalnih i državnih interesa –, istakao je Vučić.

On je rekao da je očekivao da će njegovi politički protivnici u Srbiji organizovati slavlje zbog izjava pojedinih zvaničnika iz Evrope i Albanaca da se granice ne mijenjaju, ali da su zaboravili da kažu da se to odnosi na to da se ne mijenjaju granice nezavisnog Kosova, prenosi Srna.

– Namjerno su radili na cjelovitosti nezavisnog Kosova, samo se pravili da tobože štite naše državne i nacionalne interes. Nama to predstavlja veliki problem –, dodao je Vučić.
 

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA