2 C
Sarajevo
27.04.2024

Punjeni štakori: Umjesto organa u miševima se nalazila droga (FOTO)

Zatvorski čuvar primijetio je tri mrtva štakora sa šavovima na trbuhu. Unutrašnji organi su bili izvađeni te su štakori “punjeni” drogom, cigaretama, karticama za mobitele…

„Svašta padne na pamet ljudima iza rešetaka, ali ovakav slučaj još nismo imali“, kažu u zatvoru u Dorsetu na jugozapadu Engleske.

 

Naime, jedan od zatvorskih čuvara nedavno je primijetio tri mrtva štakora u dvorištu gdje borave zatvorenici. Kada ih je bolje pogledao, primijetio je šavove na trbuhu i to je izazvalo sumnju, pa su sva tri štakora završila na analizi.

- OGLAS -

I imali su šta vidjeti – umjesto izvađenih unutrašnjih organa, kriminalci iza rešetaka su štakore “napunili” narkoticima, cigaretama, SIM karticama… Zatim su ih bacali preko zida unutar dvorišta, pod okriljem mraka da bi ih sutradan prilikom dnevne šetnje, zatvorenici pokupili. Ipak, preduhitrio ih je čuvar.

 
 
„Ovo samo pokazuje koliko daleko su neki zatvorenici spremni ići u krijumčarenju droge“, rekao je Rory Stewart, ministar zadužen za cjelokupni zatvorski sistem.

I ranije su imali sličnih pokušaja u engleskim zatvorima , preko zida bi se bacale punjene teniske loptice, a čak su znali slati i golubove s pošiljkama.

 

Zato je Engleska odlučila uložiti oko 23 miliona funti za poboljšanje osiguranja u zatvorima, što uključuje ometanje signala za mobitele, skenere i slične uređaje.

Englezi nisu jedini. Još 2013. u Moldaviji su ulovili zatvorenike kojima je drogu iza rešetaka krijumčarila mačka.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA