-0.1 C
Sarajevo
20.04.2024

Sarajevska policija o dešavanjima na Stupu i hapšenju Bube Corellija

Izlaskom na mjesto događaja policijski službenici su zatekli povrijeđene osobe inicijala A. P. (1997.) i E. K. (1977.). Njima su članovi Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo ukazali pomoć, nakon čega su prevezeni u UKC u Sarajevu, gdje su kod A. P. konstatovane teške tjelesne povrede u predjelu lijevog ramena, dok su kod E. K. konstatovane lakše tjelesne povrede, a iste nisu nastale dejstvom iz vatrenog oružja.

“Brzom intervencijom policijskih službenika, u 16,45 sati u ulici Dr. Silve Rizvanbegović, općina Ilidža, uhapšena je osoba inicijala O.C. (2000.) koji je od sebe odbacio dva pištolja i jedan okvir. Radeći na rasvjetljavanju pomenutog događaja, navedenog dana u 22:55 sati, policijski službenici Treće PU su u ulici Ljubljanska, općina Novo Sarajevo, pronašli i uhapsili osobu inicijala A. H. (1989.) Na osnovu Naredbe Općinskog suda u Sarajevu, izvšen je pretres putničkog motornog vozila marke ‘Audi Q7’, vlasništvo navedene osobe”, naveli su iz MUP-a KS.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koji je naložio da se predmetni događaj okvalifikuje kao događaj sa elementima krivičnih djela Teška tjelesna ozljeda, Izazivanje opće opasnosti, Nasilničko ponašanje i Posjedovanje vatrenog oružja bez odobrenja nadležnog organa.

- OGLAS -

Uhapšene osobe inicijala O. C. i A. H. su predata u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a kantona Sarajevo.

Uviđaj na mjesu događaja obavili su policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo koji nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju navedenih krivičnih djela.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA