12.7 C
Sarajevo
24.04.2024

Porodica Krunić u suzama: “Nađite ubice, oni su kukavice, cijeli Sektor je Slaviša”

Porodice, prijatelji, zaposleni, predstavnici društvenog i političkog života, došli su danas na komemoraciju ubijenom privredniku Slaviši Kruniću i njegovom pratiocu Žarku Pavloviću, nakon čega će biti sahranjen na porodičnom groblju u Glamočanima.

Kroz jecaje, tugu i bol porodica traži da se pronađu ubice. Vjeruju u MUP RS-a, vjeruju u dobre ljude a posebno u ljude koji su Slavišu dobro poznavali. Rekli su da će samo tako zajedničkim snagama uspjeti da slože kockice i  možda uspiju da otkriju kome je to toliko smetao Slaviša. 

Prisutnima se obratio i prijatelj Slaviše Krunića Rajnat Majstorović koji je rekao da je Krunić volio državu u kojoj živi.

- OGLAS -

“Borio se do zadnjeg atoma snage,  ako treba do zadnjeg dinara ali samo da bude onako kako je rekao. U svom tom poslu nije zabroavljao na humanost, sport , kultutru i naše običaje. Ne postoji dogadjaj u kojem nije pomagao, od kulture, box mečeva, obezbjeđivanju festivala, svih događaja. Imao je ogromno srce, zaposlio je stotine, preko hiljade ljudi, zapošljavao je svoje saborce iz rata pa čak i one koji su sa druge strane bili. Mislio je svojom glavom postavljao stvari onakve kave jesu. Ponosio se i obožavao zemlju izu koje je. Mrzio je državu, sistem, za koji je vjerovao da pogrešan. Nagovaran je da se bavi politikom, ali on to nije želio, želio se baviti svojim poslovima i bio je tu da pomogne tamo gdje mora  i kako može.” – rekao je. 

Govor je pripremio i Radomir Bojić, prijatelj i saradnik tragično preminulog banjalučkog biznismena, kao i Dragan Čavić, predsjednik NDP-a. 

“Časan, hrabar , uspravn i njegovi najbliži  i svi mi smo bili ponosni što ga imamo u životu. Slaviša je sa svojim radnicima dijelio i dobre i loše momente. Imao je  osjećaj za male ljude, zajednice i gradove. Slavišino srce je bilo veliko, toliko da cijeli svijet mogao stati u njega. Ne možemo nabrojati koliko je pomogao, ali u tišini. Govorio je da lijeva ruka ne treba znati sta lijeva daje. Pred izazovima i problemima nije bježao, uvijek je bio na pravoj strani. Godine ce pokazati da je dobar čovjek, otac, prijatelj , vrsni profesionalac za ljude koji ga nisu poznavali.  Svijet oko sebe je gledao srcem i to je ucio svoje najbliže. Ostali  smo siromašni za prijatelja, uzora, Slavišin život i toplota nam ostaje da ga slijedimo. I želio bi da idemo samo naprijed, i nikako drugačije.”

Slaviša Krunić, banjalučki privrednik, biće sahranjen danas na porodičnom groblju u Glamočanima. U ponedjeljak 29. aprila Kruniću bi bio 48. rođendan. Iza njega je ostala supruga i četvoro djece, od koje je troje maloljetno.

Samo najljepše riječi: BiH se oprašta od velikog čovjeka Slaviše Krunića

“Ja sam Srbin, ali i Bosanac. Moj otac je rođen tu, moj djed, a i moje dijete. Ja danas živim u Bosni i Hercegovini i moja cijela familija. Ja ne planiram da idem odavde. Želim imati normalan život u ovoj državi. Kako se zvala republika u kojoj sam ja rođen? Bosna i Hercegovina. Ja sam rođen u Bosni i Hercegovini i ja sam Bosanac. Iznerviraju me kada mi kažu ‘Kako možeš tako govoriti?’ Pa, to je realnost. Ne smeta mi da mi komšija kaže da je Hrvat ili Bošnjak, kao ni kada mi neko kaže da sam Srbin. Kod mene su uvijek upaljena svjetla za sve. Onima kojima to smeta, treba upaliti svjetlo u tunelu”  – govorio je Slaviša uvijek i svugdje bez straha. 

 

 

 

 

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA