Vijesti
Napadnut sirijski grad na granici s Turskom, ubijeno pet civila U raketnom napadu u utorak na sjeverozapadni sirijski grad Azaz koji drže pobunjenici pet civila je ubijeno, a pet ranjeno, potvrdili su to medicinska sestra u lokalnoj bolnici i lokalni aktivista.
#

Među mrtvima su dijete i četiri muškarca, rekli su Reutersu sestra u bolnici u Azazu i aktivista.

Nije bilo moguće odmah potvrditi izvor raketnog napada, koji se dogodio na području blizu turske granice koje je pod kontrolom islamističkih pobunjenika koje podržava Turska.

Do incidenta je došlo nakon turskih napada bespilotnim letjelicama i ratnim avionima na kurdsku YPG miliciju u Siriji proteklih nekoliko dana u vrijeme kad su Turska i YPG eskalirali napade u kojima su ubijeni civili s obje strane granice.

Turska je rekla da su njeni ratni avioni uništili 89 meta u Siriji i Iraku u nedjelju, dok su u operacijama u kojima su ciljani YPG i PKK u nedjelju i ponedjeljak ubijena 184 militanta.

Ankara je rekla da je njihova operacija za vikend bila odmazda za bombaški napad u kojem je u Istanbulu prošle sedmice ubijeno šest osoba, a za koji su vlasti okrivile militante. Niko nije preuzeo odgovornost, a PKK i SDF su negirali svoju umiješanost.

Ostali članci
FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.