11.6 C
Sarajevo
08.05.2024

Curry o rekordu karijere: Ovdje sada trebate staviti Jordanovu izjavu iz “Posljednjeg plesa”

Playmaker Golden State Warriorsa Stephen Curry igrao je sinoć fantastično u pobjedi svog tima pobjedom nad Portland Trail Blazersima, a poslije duela izjavio je da su sjajnu šutersku partiju motivisali komentari mnogih koji su govorili da poslije pauze neće moći da se vrati na raniji nivo.

Curry je na parketu proveo 36 minuta tokom kojih je ubacio 62 poena (18-31 iz igre, 8-16 za tri poena, 18-19 penali), 5 skokova i 4 asistencije.

“Ovdje sada treba da stavite onaj internet ’meme’ iz dokumentarca ’Posljednji ples’ kada Michael Jordan za sve govori da je shvatio lično. Nije lako mene poremetiti, ja sam veoma samouvjerena osoba. Ništa što vi kažete neće izbaciti iz ravnoteže mene kao košarkaša. Ljudi koji su oko mene znaju koliko mene košarka inspiriše i pokreće. Već 12 godina sam u NBA i uvijek idem ka ’vatri’, uvijek želim da se takmičim, nikada ne bježim od toga“, izjavio je Curry.

- OGLAS -

Plamaker Warriorsa je ostvario rekord karijere sa 62 poena, a prethodni najbolji poenterski učinak mu je bio 54. Curry je ovom partijom postao prvi igrač još od Kobeja Bryanta 2005. godine koji je u svakom od dva poluvremena postigao barem 30 poena.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA