15 C
Sarajevo
28.03.2024

I dalje napeto na Zapadnoj Obali: Sukob Palestinaca i izraelskih snaga

Na ulazu u grad Ramallah, na Zapadnoj Obali, došlo je do sukoba izraelskih snaga i Palestinaca, tokom kojeg su izraelske snage koristile plastične metke i suzavce, prenosi Anadolu Agency (AA).

Prema izjavama očevidaca, izraelske snage su jutros, nakon današnjeg oružanog napada u mjestu Ofar Yahudi na Zapadnog Obali u kojem su smrtno stradala dvojica Izraelaca, izvršile pretrese u više stambenih objekata u vlasništvu Palestinaca, u regiji Al-Bire, na ulazu u Ramallah.

Nakon što su Palestinci iskazali nezadovoljstvo zbog pretresanja njihovih kuća, došlo je do sukoba. Izraelski vojnici, kako bi rastjerali Palestince, tokom intervencije koristili su plastične metke i suzavce, na što su oni uzvratili bacanjem kamenja.

- OGLAS -

Napad u četvrtak dogodio se nekoliko sati nakon što su izraelske snage ubile tri Palestinca zbog navodnog učešća u napadima na Zapadnoj obali u kojima su dva Izraelca ubijena, a devet ih povrijeđeno.

Napetost na palestinskim teritorijama, koje su pod izraelskom okupacijom, porasla je prošle godine kada je američki predsjednik Donald Trump jednostrano priznao Jerusalem za glavni grad Izraela.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA