Vijesti
Navaljni kaže da je novičok pronađen "u i na" njegovu tijelu Ruski oporbeni čelnik Aleksej Navaljni rekao je u ponedjeljak da je novičok pronađen u njegovu tijelu i na njemu, zatraživši da mu Moskva vrati odjeću koju je nosio na dan kada je otrovan i koja je "glavni dokaz".
# Fena

Ruski oporbeni čelnik Aleksej Navaljni rekao je u ponedjeljak da je novičok pronađen u njegovu tijelu i na njemu, zatraživši da mu Moskva vrati odjeću koju je nosio na dan kada je otrovan i koja je "glavni dokaz".

"Prije nego mi je odobren prijevoz u Njemačku, skinuli su s mene odjeću i poslali me potpuno golog. S obzirom na to da je novičok pronađen na mom tijelu i da je bila moguća infekcija kontaktom, odjeća je veoma važan materijalni dokaz. Tražim da se odjeća pažljivo zapakira u plastičnu vrećicu i da mi se vrati", napisao je Navaljni na svom blogu dok se oporavlja u berlinskoj bolnici.

Aleksej Navaljni, kojemu je pozlilo na letu u Rusiji 20. augusta, bio je primljen u bolnicu u Sibiru a zatim je prevezen u Njemačku, gdje je ustanovljeno da je otrovan novičokom, nervnim otrovom koji su sovjetski stručnjaci proizveli u vojne svrhe.

Moskva je otklonila tu mogućnost, unatoč zaključcima njemačkih, francuskih i švedskih laboratorija u tom smislu.

Bliski suradnici Navaljnog rekli su da su tragovi novičoka otkriveni na boci vode pronađenoj u njegovoj hotelskoj sobi u Sibiru.

Usto, Navaljni se u ponedjeljak narugao ruskoj prometnoj policiji koja je povela predistragu o njegovoj hospitalizaciji pošto mu je pozlilo u zrakoplovu, a da nije pokrenula službenu istragu. To je "kao da sam se poskliznuo u trgovini i slomio nogu".

U drugoj objavi na Instagramu Navaljni je odao priznanje supruzi Juliji koja je tijekom tri tjedna, koliko je bio u komi, "bila uz njega, pjevala mu i puštala glazbu".

"Sada sigurno znam iz osobnog iskustva da ljubav liječi i vraća u život", dodao je.

FACE TV vijesti u vasem email inboxu. Prijavite se na FACE Newsletter.