9 C
Sarajevo
20.04.2024

Izetbegović s delegacijom Irana razgovarao o jačanju veza između dviju država

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović razgovarao je danas sa delegacijom koju čine predstavnici društvenog, političkog i vjerskog života iranskog naroda, a koju je na poziv Ambasade Islamske Republike Iran u BiH predvodio Ajatolah Seyed Javad Shahrestani.
U otvorenom i srdačnom dijalogu, istaknuto je da su ukupni odnosi između Bosne i Hercegovine i Irana na vrlo visokom nivou te da i ova posjeta znači jačanje i intenziviranje već dobrih postojećih veza između naroda dviju zemalja.

U razgovorima je osuđen svaki vid nasilja u svijetu koji se pokušava pravdati vjerskim motivima.

Predsjedavajući Izetbegović je tom prilikom naglasio da je Vlada Bosne i Hercegovine i u najtežim, ratnim, trenucima branila sve vjerske objekte i bogomolje.

- OGLAS -

Stoga, progresivne snage u svijetu, rečeno je danas, moraju činiti zajedničke napore kako bi radikalizam i nasilni ekstremizam bili zaustavljeni i kako bi doživjeli poraz. Riječ je, kako je istaknuto, o velikom, vrlo ozbiljnom i mukotrpnom poslu koji zahtijeva angažman svih strana koje se zalažu za mir i suživot, saopćeno je iz PSBiH.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA