3.8 C
Sarajevo
19.04.2024

Xi posjetio pacijente i ljekare u bolnici Huoshenshan u Wuhanu

Xi je tokom posjete informiran  o radu bolnice, liječenju pacijenata, zaštiti medicinskih radnika i znanstvenim istraživanjima.
Također je posjetio pacijente koji se tamo liječe  i medicinske radnike koji se danonoćno bore  protiv epidemije, potičući ih da učvrste uvjerenje u pobjedu nad  epidemijom, prenosi Xinhua.

Huoshenshan je improvizirana bolnica od 1.000 kreveta izgrađena za  samo 10 dana na početku izbijanja epidemije kako bi liječila pacijente  oboljele od  koronavirusa.

Dolazak kineskog predsjednika u Wuhan,grad u kojem se virus najprije pojavio, uslijedio je nakon što je prošle sedmice  širenje virusa usporeno u kontinentalnoj Kini i pažnja se usmjerila na sprječavanje uvezenih infekcija s prekomorskih dolazaka iz država  poput Irana, Italije i Južne Koreje.

- OGLAS -

Provincija Hubei, čiji je glavni grad Wuhan, proučava planove za omogućavanje ljudima na područjima srednjeg ili niskog rizika zaraze koronavirusom da počnu putovati, objavili su u utorak državni mediji pozivajući se na sastanak koji je vodio šef pokrajinske stranke Ying Yong.

Na sastanku, koji je izvijestio službeni Hubei Daily, rekao je da će ljudima možda biti dopušteno da počnu putovati koristeći mobilni sistem praćenja koji su posljednjih sedmica uspostavile mnoge lokalne vlasti u Kini.

Kontinentalna Kina imala je 19 novih koronavirusnih infekcija u ponedjeljak, objavila je u utorak Nacionalna zdravstvena komisija, što je pad od 40 u odnosu na dan ranije. 

Od novih slučajeva, 17 ih je bilo u Wuhanu, dok je jedan u Pekingu, a drugi u Guangdongu, zbog ljudi koji su stigli iz inozemstva, objavila je komisija.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA