11.6 C
Sarajevo
26.04.2024

HDZ BiH i HDZ 1990: Saradnja dobra, kroz HNS nastavljamo nastupati kao jedno

Na sastanku, održanom u Domu HDZ-a BiH, uz aktuelnu političku situaciju, razgovaralo se i o suradnji stranaka na svim razinama u Bosni i Hercegovini, shodno potpisanom međustranačkom sporazumu.

Ocijenjeno je kako dosadašnja saradnja i dogovori provode u više smjerova djelovanja, te kako je saradnja dobra. Dogovor se poštuje, ocijenjeno je na sastanku, s naglaskom da se međustranački dogovori provode na svim nivoima.

Naglašeno je, kako stranački dužnosnici ostaju pri ranijem dogovoru i opredjeljenju da kroz Hrvatski narodni sabor u svim budućim aktivnostima nastupaju kao jedno tijelo. Posebno vezano uz aktivnosti izmjena Izbornog zakona, kako bi se BiH konačno stabilizirala i dobila legitimno predstavljanje.

- OGLAS -

Stranačka izaslanstva i danas su pozvala legitimno izabrane predstavnike ostala dva konstitutivna naroda kao i predstavnike međunarodne zajednice na postizanje zajedničkog dogovora pri uspostavi vlasti i izmjena Izbornog zakona BiH, po načelu legitimnog predstavljanja na svim administrativno političkim nivoima.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA