11.6 C
Sarajevo
26.04.2024

Propalestinske grupe traže od Madonne da otkaže nastup u Izraelu

PACBI je putem Twittera uputio poruku 60-godišnjoj pjevačici, za koju se očekuje da će nastupiti u programu u Tel Avivu, u kojoj navodi da bi njen zvjezdani status pomogao u zataškavanju izraelskih zlostavljanja Palestinaca.

– Poručite Madonni da nastup na Evroviziji u Izraelu znači da njen zvjezdani status ima moć da zataška izraelska kontinuirana zlostavljanja, i šteti palestinskoj borbi za slobodu, pravdu i jednakost – objavio je PACBI u tweetu s  hashtagom #MadonnaDontGo.

Jevrejski Glas za mir također je objavio u tweetu: “Ostani kući Madonna. Daj svoj glas slobodi”. Također je uputio  poruku pjevačici na svom websiteu pod naazivom “Poručite Madonni da izabere slobodu”.

- OGLAS -

– Nema neutralnosti kada je riječ o nepravdi. Molimo stanite uz nas na pravoj strani istorije kako bismo stvorili bolji svijet za sviju i ne koristite svoj glas za podršku ekstremno desničarskoj izraelskoj vladi koja koristi Evroviziju kako bi zataškala svoja kontinuirana kršenja ljudskih prava. Vaš nastup na Evroviziji nanijet će štetu palestinskoj borbi za slobodu, pravdu i ravnopravnost – navodi u poruci Glas za mir, prenosi palestinska novinska agencija Wafa.

- OGLAS -

Pročitajte još

NAJNOVIJEFACE.BA